Nominerade Folkets pris 2019

Med Folkets pris hoppas vi på ett ännu större engagemang från alla Oskarshamnare. Vad kan egentligen vara finare än att få Folkets pris? Av dessa 5 kandidater kommer 3 finalister gå vidare för liveomröstning på galan.

Alla platser behöver någon som går före. Någon som bryter ny mark och som vågar ta för sig för att nå utveckling och framgång.
Vi vill, med folkets pris, hitta och hylla personer, företag och organisationer som inte alltid rättar in sig i ledet, de som lyser starkt och som med kraft och energi bidrar till utveckling, tillväxt och attraktivitet i Oskarshamn.

Kandidat 1: Småland100

Genom sitt evenemang Småland100 lockar de nya besökare till Oskarshamns kommun samt lockar även ut våra egna invånare till ökad aktivitet och upptäckten av den attraktiva och fina Ostkustleden. 

Kandidat 2: Super pike open

Med sin otroligt populära och årliga gäddfisketävling lockar de över 100 nationella och internationella lag som deltar och besöker Oskarshamns kommun. 

Kandidat 3: Stefan H Lindén – Eagles

TV-serien Eagles, skapad av Oskarshamnssonen, har bidragit till stor stolthet, attraktionskraft, reklam och exponering för vår region i nationell tv. 

Kandidat 4: Annicka Gunnarsson

Eldsjälen med det stora landsbygdshjärtat. I sitt ideella arbete för en blomstrande kommun, arbetar hon outtröttligt och generationsöverbryggande med både projekt och processer inom såväl matkultur, filmkultur som näringsliv.

Kandidat 5: Birger "Burre" Hellman

Det finns många personer som på olika sätt bär Oskarshamns arv och historia in i samtiden. Men det finns få personer/familjer som så aktivt bidrar till Oskarshamns välbefinnande och framtidstro. En sann mecenat med Oskarshamns bästa för ögonen.

Rösta här

Markera vilken kandidat du vill lägga din röst på: *