Succé för hockeykväll

Jag har aldrig varit på hockey tidigare utbryter en av deltagarna! Stämningen är på topp redan efter första introduktionen är avslutad. Sjuttio (70) nya oskarshamnare hade anmält sig till hockeykvällen och man kan inte kalla det annat än succé. Dessutom vann IK matchen. Härligt!

Nyinflyttade på hockey

Hockey, korv, tävlingar och presentation av IK Oskarshamn och Attraktiva Oskarshamn. Enkelt recept för en lyckad kväll. Det var några familjer som flyttat in från grannkommuner, ett helt gäng med elever från SFI, några ingenjörer i 30-årsåldern, sex nya medarbetare från landstinget, pensionärer som flyttat hit från Jönköping, nyanställda informatörer, trainees från Scania. Det var ett härligt hockeygäng som samlades en novemberkväll på Arena Oskarshamn för att se IK möta Rögle, lära sig mer om Oskarshamn och träffa andra som också är nya i stan.

Initiativet heter Nyår och tanken är att man ska få möjlighet att lära sig mer om Oskarshamns utbud, hitta nya kontakter och umgås. Målet är att de som kommer nya till Oskarshamn ska känna sig varmt välkomna hit och hitta ett sammanhang. Det är alltid svårt att komma in som ny i en stad och tanken är att det här ska göra den processen lite enklare.
Redan nu har flera företag och organisationer kontaktat oss på Attraktiva Oskarshamn för att de vill bidra i det här arbetet. Just nu sitter vi och planerar för vårens aktiviteter. Tunnelbesök med SKB, tipspromenad med SOK Viljan, Äventyrsgolf, Stadsvandringar och Äventyrsbanan i Havslätt finns redan på schemat. Hör gärna av dig om du har fler förslag på aktiviteter vi kan anordna.

Vid frågor kring nyinflyttade, kontakta Amanda Hedberg,
platsutvecklare på Attraktiva Oskarshamn AB
amanda@oskarshamn.com