Vinnare Oskarsgalan 2019

Alla vinnare Oskarsgalan 2019

Galan är avslutad och många lyckliga vinnare har utsetts och prisats! Låt oss presentera vinnarna på Oskarsgalan 2019.

Årets entreprenör/innovatör
Delas ut av Atrinova
Vinnare: Sizes Works 
Motivering: Med kreativitet och nytänkande utvecklar och effektiviserar företaget en traditionell bransch. Företaget har industrialiserat tillverkning av flexibla och moderna flervåningshus i trä och genom sin etablering bidrar de starkt till utvecklingen av Oskarshamnsnäringsliv.


Årets energi- och miljöpris
Delas ut av Oskarshamn energi
Vinnare: Aina May
Motivering: Årets energi- och miljöpris går i år till en företagare som med stort engagemang och entreprenörsanda sett möjligheter i återvinning, ur ett miljöperspektiv. Återvinning med utgångspunkt att skapa nya produkter, är att använda energi på ett hållbart sätt och det vill vi stödja.


Årets medarbetare
Delas ut av Oskarshamns-Tidningen
Vinnare: Khalil Mustafa
Motivering: Årets medarbetare kom till Sverige från Syrien med sin familj.Han har aldrig varit rädd för nya uppgifter och har helhjärtat och med en starkvilja blivit en del av sitt nya hemland. Han är omtänksam och lyhörd, uppmärksammar kollegor och tvekar inte att visa dem sin uppskattning. Han är en uppskattad handläggare och tillsammans med en personlighet som ställer krav, men som också stöttar de kunder han möter, är han en mycket god representant för Arbetsförmedlingens verksamhet.


Årets integrationspris
Delas ut av Press Kogyo Sweden
Vinnare: Oskarshamns kvinnoförening Olivia
Motivering: Oskarshamns kvinnoförening Olivia utgör en stor skillnad för utrikesfödda kvinnors integration i Oskarshamns kommun. Genom att tillvarata kompetens, erbjuda barnomsorg, språkträning och utbildningar kortar de ner tiden för etablering och vägen ut i arbetslivet underlättas. Olivia skapar mötesplatser, lär ut hur det svenska samhället och kulturen fungerar och skapar kontaktytor mellan olika kulturer och näringslivet. Olivia arbetar för allas lika värde.


Årets tillväxtpris
Delas ut av Almi Företagspartner
Vinnare: AB POD
Motivering: På en mogen och hårt pressad marknad har årets vinnare lyckats förvalta och utveckla ett familjeföretag i tre generationer. Trots teknikskifte, generationsskifte och konjunktursvängningar har de på ett småländskt finurligt vis kunnat dubbla sin omsättning under de senaste 15 åren, med bibehållen hög lönsamhet och därmed hållbart planerad tillväxt. Bolaget är en stark aktör på orten och vår förhoppning är att de kommer vara det många år framöver.


Årets UF-pris
Delas ut av Swedbank
Vinnare: Protect Yourself UF
Motivering: De har utvecklat en stark och stilren affärsplan som de senare omsatt till en praktisk, enkel och lönsam produkt. Årets UF företag förstår såväl vikten av att ha ordning och reda i företaget som vikten av att ha ett gott samarbete. Allt detta samtidigt som de bidrar till ett säkrare och tryggare Oskarshamn.


Årets idrottsprestation
Delas ut av Oskarshamns kommun
Vinnare: IK Oskarshamn, Ishockey
Motivering: 2018 var sportsligt bästa året hittills i föreningens 50-åriga historia. Efter en sjundeplats i allsvenskan vann laget slutspelsserien. Pressade sedan Leksand till en avgörande match och var bara en seger från en avgörande matchserie till SHL. Under sommaren byttes i princip hela laget ut.Trots det så fortsatte de sportsliga framgångarna och laget ledde serien vid årsskiftet 2018/2019.


Årets granne
Delas ut av OKG
Vinnare: Magasinets vänner
Motivering: Den ideella föreningen Magasinets vänner har med arrangemang som Valborgsmässofirande och Spökbingo på Fallebo gård skapat en växande tradition hos många Oskarshamnare såväl unga som gamla. Genom att också dela med sig av gårdens unika miljö och omgivningar där man vandrar fritt i hagmarker och på vandringsleder symboliserar man verkligen begreppet grannsämja. Därför vill OKG uppmärksamma Magasinets vänner med hedersutmärkelsen Årets granne.


Årets Regionutvecklingspris
Delas ut av Nova Utbildning, FoU och Affärsutveckling 
Vinnare: Linköpings universitet
Motivering: Linköpings universitet ser sitt ansvar som tekniskt universitet att bidra till nationens tillväxt genom att stärka industrikommuner som fungerar som regionala och nationella tillväxtmotorer. Linköpings universitet ställer forskningsresurser till förfogande för näringsliv och offentlig sektor, detta utvecklar Oskarshamn.


Årets Företagare
Delas ut av Företagarna i samarbete med Länsförsäkringar i Kalmar Län
Vinnare: AMO Klimatteknik
Motivering: AMO Klimatteknik är verksam inom energi- och miljöbranschen, en bransch som blir allt viktigare för vår planet och vår framtid. Genom en oändlig kunskapstörst har Mats Sjöstrand med över 30 år i branschen försett sig och sina kollegor med en unik kompetens inom olika teknikområden. Genom att alltid sätta kundens behov i fokus har A.M.O byggt långsiktiga kundrelationer som är lönsamma för alla parter.


Folkets pris
Delas ut av Attraktiva Oskarshamn
Vinnare: Stefan H. Lindén
Motivering: TV-serien Eagles, skapad av Oskarshamnssonen, har bidragit till stor stolthet, attraktionskraft, reklam och exponering för vår region i nationell tv. Stefan har satt Oskarshamn på kartan i nytt sammanhang och engagerat oskarshamnare i alla åldrar.2019-04-08