Spännande tillväxtresa

Oskarshamn är en tillväxtmotor i regionen. Invånarna har hög medelinkomst och det finns en stark kommunal organisation i botten, som har muskler att utveckla Oskarshamn.

sofie_1

Här finns attraktiva och ansvarsfulla arbetsgivare som vill att du ska trivas och utvecklas. Tillsammans bildar de en stark arbetsmarknad med offentliga och privata arbetsgivare som, vill attrahera unga människor.

Det innebär stora och goda möjligheter att göra karriär lokalt. Men även regionalt. Tillsammans med grannkommunerna erbjuder Oskarshamns kommun en bred arbetsmarknad där även tjänsteföretag, handel, besöksnäring och spets inom e-tjänster och miljöteknik ger en härlig mix!

Det är en klyscha att det är nära till allt i små städer. Men det är något som både nyinflyttade och gamla kommuninvånare understryker. Närheten till politik och påverkan är också stor. Och visst är det lättare att hitta vägar till samverkan i en liten kommun än i en stor.

Oskarshamn ska bli bäst på att ta emot nyinflyttade! 
Aktiviteter förnya i stan. Ett rekryteringsnätverk med arbetsgivare som hjälps åt att hitta jobb till medflyttare. Ett nätverk av människor som hjälper dig som är ny att hitta rätt. 
Både vad gäller jobb och fritid. Kika in på oskarshamn.com/nyinflyttad och häng på oss! Några av många exempel.

Oskarshamn har påbörjat en extra ordinär tillväxtresa! Tack vare ett storsatsande Scania och företagets miljardinvestering. SKB (Svensk Kärnbränsehantering), som bidrar med världsunik forskning och utveckling. Circle Resort som planerar att bli ett enormt stort besöksmål i regionen och en kommun som vill satsa inför framtiden. Flytta till Oskarshamn och delta i en av landets häftigaste tillväxtresor.

Sofie Gunnarsson, Platsutvecklare

Följ Sofie på Twitter: @platsutvecklare

logos_etablering_314X200

Attraktiva etableringar

Länge har röster höjts om att det saknas attraktiva affärer i centrala Oskarshamn. Nu har arbetet som Oskarshamns kommun, fastighetsägare och Attraktiva Oskarshamn AB lagt ner under många år börjat ge frukt. Brothers har redan etablerat sig, MQ har slagit upp sina portar och nu är både Hemtex och H&M en del av vår stadsbild. Centrum blomstrar och fler stora etableringar är på gång. Världens största snabbmatkedja, Subway, har visat intresse och likaså O´learys, en av Sveriges största sportbarer.

Läs mer om etablering

flygplan_314X200

Nära till världen

Världen krymper och Oskarshamn har med sin närhet till  Kalmar en ypperlig placering för att snabbt och smidigt ta sig ut i världen. Från Kalmar Öland Airport kan du lätt ta dig ut i världen vare sig du vill till turistparadis med sol och bad eller till en storstad såsom Barcelona eller vår egen huvudstad Stockholm.Den senaste tiden har bland annat Ving och Fritidsresor förlagt en del av sina charteravgångar från Kalmar och till nästa sommar planerar Ving att utöka med resor till Rhodos.

Besök Kalmar Öland Airport

pelargon_314X200

Pelargondagen

Varje år arrangerar föreningen Pelargon Oscar blomstereventet Pelargondagen i Oskarshamn. Blomsterentusiaster, då främst pelargonister, från hela landet samlas och utbyter erfarenheter, lyssnar på föreläsare och umgås. I år var det celebert besök Apotekarns Trädgård, trädgårdsfantasten och författaren Peter Englander.

Läs mer om Pelargon Oscar

DG_314X200

Skepp ohoj!

411 548 Gotlandsresenärer passerade Oskarshamn 2012.
Sommartid finns genom M/S Solsund även färjeförbindelse med Byxelkrok på norra Öland. Under högsäsong ordnar även M/S Solkust delikata räkkryssningar, mysiga skärgårdsturer och trafikerar dagligen den mytomspunna nationalparken Blå Jungfrun.

Läs mer om Gotland